,

Publicatie Zorginkoopdocument Wijkverpleging CZ

Zorginkoopdocument

Wijkverpleging
In 2015 behoort de aanspraak Wijkverpleging tot de Zorgverzekeringswet.

Zorginkoop in representatie
De zorginkoop vindt plaats in representatie. Dat wil zeggen dat per regio een zorgverzekeraar is aangewezen die de zorginkoop verzorgt namens alle andere zorgverzekeraars.

CZ is eerste representant in de volgende regio’s:

  • Segment 1: De niet-toewijsbare zorg wordt ingekocht per WMO-(sub)regio. CZ is eerste representant voor de Stadsregio Haaglanden (CZ is alleen voor de H6+1 gemeenten de eerste representant), Stadsregio Rijnmond (CZ is alleen voor de BAR-gemeenten en Voorne-Putten de eerste representant), Hoeksche Waard, West-Brabant, Zeeland, Zuidoost-Brabant, de Peelregio en Zuid-Limburg. Een overzicht van de gemeenten die bij deze Wmo (sub) regio’s horen vindt u hier.
  • Segment 2: De direct toewijsbare zorg wordt ingekocht per zorgkantoorregio. CZ is eerste representant voor de regio’s Haaglanden, Zuid-Hollandse eilanden, Zeeland, West-Brabant, Zuidoost-Brabant en Zuid-Limburg.

Levert u zorg in een andere regio? Dan dient u contact op te nemen met de zorgverzekeraar die in uw regio eerste representant is. In bijlage 1 en 2 van het zorginkoopdocument vindt u een overzicht van de representanten per regio en per segment.

Zorginkoopdocument
In het zorginkoopdocument leest u aan welke eisen u dient te voldoen om in aanmerking te komen voor een overeenkomst voor de hierboven genoemde regio’s.

Inschrijven
Door u in te schrijven kunt u CZ laten weten dat u voor een overeenkomst in aanmerking wilt komen. De basis voor de inschrijving is de Bestuursverklaring. Een complete inschrijving bestaat naast de Bestuursverklaring uit een aantal andere documenten. In hoofdstuk 4 van het zorginkoopdocument vindt u een compleet overzicht van de documenten die u bij de inschrijving dient mee te sturen. Uw inschrijving dient uiterlijk 1 augustus 2014, 12.00 uur digitaal te zijn ontvangen op rz.wijkverpleging@cz.nl.