,

Ziekenhuis geeft flashmob voor meisje met kanker

Meisje (12) krijgt verrassing na laatste kankerbehandeling

Sophia is 12 jaar en heeft kanker. Ze heeft net haar laatste behandeling achter de rug en daarom zet de medische staf haar op een bijzonder hartverwarmende manier in het zonnetje.

Vorig jaar werd er een tumor vastgesteld bij Sophia. Na bijna een jaar van behandelingen mag ze nu het ziekenhuis verlaten.

Arts Daniel van het Willis-Knighton ziekenhuis in de Amerikaanse staat Louisiana weet dat Sophia dol is op dansen en dat ‘Watch me’ van Silento haar favoriete liedje is op dit moment. Hij belooft haar om haar lievelingsdans in te studeren en weet daarbij het voltallige team dat Sophia bijstond tijdens haar behandeling, te mobilseren.

Wanneer het meisje haar laatste kankerbehandeling achter de rug heeft, weet de medische staf dan ook wat haar te doen staat. Ze zetten hun zonnebril op en trakteren Sophia op een geweldige flashmob.

,,Onze familie wil de verpleging van het ziekenhuis uit de grond van ons hart danken voor de fantastische onvergetelijke verrassing die men in petto had voor Sophia”, verklaart de moeder van het meisje achteraf.

 

“Sophia, like many 12-year olds, loves to dance. She was suprised, flash mob style, by the staff at the Willis Knighton Proton Therapy Center after completing her treatment with advanced proton therapy. Many years ago she was diagnosed with scoliosis and eventually treated with a brace worn 23 hours a day. Her back pained worsened and two years ago, an MRI ordered by her pediatrician revealed she had a large tumor